STENEN BEELDEN

Harde steensoorten spreken mij erg aan, ook vind ik het erg boeiend om ervaring op te doen in andere steensoorten. Soms begint het proces bij de steen; 'wat erin zit' en begin ik te hakken en de vorm ontstaat.

Het kan ook zijn dat het beeld in mij ontstaat en dat ik daar een passende steen bij zoek. Wanneer ik hak ben ik helemaal in mijn element en vergeet ik alles om mij heen.

In de grote duintuin bij mijn huis werd een kleine, oude stenen fundering het beginpunt van mijn atelier. Steeds bouwde ik daar een stukje verder, een afdakje, een terras, een afscheiding van wilgentenen... tot het atelier zoals het nu is.Een fantastische plek waar ik bijzonder graag ben en hak, alleen en op dinsdag met mijn beeldhouw-maatjes.

Daarnaast hak ik wekelijks met een groep collega beeldhouwers in het 'Vrijdagmiddag Atelier', voorheen gevestigd in de Egelantier en sinds kort verplaatst naar het terrein van het voormalig slachthuis in Haarlem. In dit Atelier zijn we ons eigen en elkaars leraar. 

Sinds 2001 hou ik me intensief bezig met beeldhouwen in steen. Op het spoor gezet door Rita van der Weyden, Petra Boshart en Adriaan Seelen. Verder heb ik veel workshops gevolgd in de beeldhouwwinkel in Den Haag.

Using Format